Harjoitukset

Miekkailun harrastus tarjoaa monipuolisia etuja, jotka ulottuvat fyysisestä kuntoilusta henkiseen hyvinvointiin. Tässä muutamia syitä, miksi miekkailu voi olla erinomainen valinta harrastukseksi:

  1. Fyysinen kunto: Miekkailu on intensiivinen ja monipuolinen liikuntamuoto, joka kehittää voimaa, nopeutta, ketteryyttä ja kestävyyttä. Se tarjoaa kokovartaloharjoittelua, samalla kun parantaa lihastasapainoa ja koordinaatiota.

  2. Mielenterveyden hyvinvointi: Miekkailu vaatii keskittymistä ja nopeaa päätöksentekoa, mikä auttaa harjaannuttamaan aivoja ja pitämään mielet virkeinä. Säännöllinen harjoittelu voi myös auttaa stressin lieventämisessä ja mielialan kohottamisessa.

  3. Sosiaalinen yhteisö: Miekkailuseurat tarjoavat loistavan mahdollisuuden tavata uusia ihmisiä ja rakentaa pysyviä ystävyyssuhteita. Yhteiset harjoitukset ja kilpailut luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja mahdollistavat sosiaalisen verkoston kasvamisen.

  4. Taitojen kehittäminen: Miekkailu vaatii hienovaraista tekniikkaa ja strategista ajattelua. Harjoitellessaan miekkailija kehittää motorisia taitojaan, oppii lukemaan vastustajan liikkeitä ja reagoimaan nopeasti eri tilanteissa.

  5. Itsevarmuus ja itseluottamus: Miekkailu tarjoaa mahdollisuuden voittaa omat rajansa ja saavuttaa henkilökohtaisia tavoitteita. Onnistumiset harjoituksissa ja kilpailuissa voivat vahvistaa aikuisen itsevarmuutta ja itseluottamusta.

  6. Historiallinen ja kulttuurinen näkökulma: Miekkailu kantaa mukanaan rikasta historiaa ja perinnettä. Harrastus voi herättää kiinnostusta menneiden aikojen sotilas- ja ritarielämään sekä tarjota syvemmän ymmärryksen miekkailun taiteesta.

Kokonaisuudessaan miekkailu on siis paljon enemmän kuin pelkkä fyysinen aktiviteetti – se on monipuolinen harrastus, joka ravitsee kehoa ja mieltä, samalla kun se luo yhteyksiä ja tuo elämään uusia ulottuvuuksia.

Harjoitukset

Länsi-Pohjan Miekkailijat pitävät harjoituksia joka tiistai klo 18.30-20.00  Sauvosaaren koulun liikuntasalissa, Koulukatu 11, 94100 Kemi. Kun koululaisilla on lomapäiviä, myös me otamme breikin, kun koulu sulkeutuu: syysloma 16.-22.10.2023 ja joululoma 22.12.2023-7.1.2024, hiihtoloma 4.3.2024-10.3.2024. Voit aina tarkistaa seuran harjoitusajat kalenterisivulta.

Syyslukukausi: 5.9.2023 – 12.12.2023

Kevätlukukausi: 9.1.2024 – 14.5.2024

Opettajat

Seuran miekkailuopettajana ja harjoitusten vetäjänä toimii Gautier Baudry, jota aika ajoin tukee seuran oma miekkailija Varpu Wiens. Molemmat ovat menestyneet urallaan useilla SM-, MM-tasojen sijoituksilla.

Haluatko kokeilla miekkailua?

Olet lämpimästi tervetullut liittymään joukkoomme testaamaan lajia. Yksittäinen kokeilukerta maksaa vain 5 €, ja voit liittyä harjoituksiin milloin tahansa niinä päivinä, kun meillä on treenejä. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Jos miekkailu viehättää sinua ja haluat aloittaa sen vakavammin, suosittelemme osallistumista seuran järjestämälle alkeiskurssille. Kurssimaksu on 50 €, joka sisältää viisi kertaa miekkailua kurssin aikana. Lisätietoja löydät alkeiskurssi-valikostamme.

Liity mukaan ja koe miekkailun maailma! Tervetuloa seuraamme!

Tervetuloa seuraamme!

Lisäksi toivoisimme, että liittyisit urheiluseuraamme, Länsi-Pohjan Miekkailijat ry:hin. Seuramme tarvitsee varoja muun muassa uusien miekkailuvälineiden hankkimiseen ja ylläpitoon sekä miekkailuopettajan matkakulujen kattamiseen. Jäsenmaksu seurassamme on 50 € vuodessa. Lisäksi on muita maksuja, kuten valmentajan opetus- ja matkakulut, jotka ovat 75 € per harjoituskerta. Tämä summa jaetaan kaikkien harjoitukseen osallistuvien jäsenten kesken. Jäsenmaksun ja kannatusmaksun voit suorittaa helposti seuran tilille FI52 5131 0020152188. Kiitos tuestasi ja tervetuloa joukkoomme! 

Lisenssi

Näiden lisäksi miekkailuharrastajien on tullut pakolliseksi hankkia harrastelisenssi, johon kuuluu vakuutus.  Lisenssikauden 2023-2024 MYYNTI alkaa 1.8.2023 ja loppuu 15.7.2024. Lisenssikausi 2023-2024 alkaa 1.9.2023 ja päättyy 31.8.2024. Lisenssi- ja vakuutushinnat ovat samat kuin edellisellä kaudella. Lisenssi maksetaan Suomen Miekkailu- ja 5-otteuliitolle. Lisenssin hinta aikuisilta on 20 € ja lapsilta ja nuorilta 10 €. Harrastelisenssi ei oikeuta kilpailemiseen. Jos haluaa kilpailla, tarvitaan siihen kilpailulisenssi. Tarvittavat lisenssit ostetaan ja maksetaan samalla kertaa.

Kysy lisää tai ilmoittaudu kurssille joko sähköpostin (varpu.wiens@gmail.com) tai Facebook-messengerin kautta.