Seura

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntaa ja siihen liittyvää toimintaa seuran toiminta-alueella. Yhdistys edistää miekkailuharrastus- ja kulttuuritoimintaa samoin kuin kilpa- ja huippu-urheiluun liittyvää yhdistystoimintaa edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.

Hallitus

Puheenjohtaja: Varpu Wiens

Yhteystiedot:
041-545 7760
Tervolantie 1523, 95365 Maula
varpu.wiens (at) gmail.com

Seura

group-svgrepo-com

Hallituksen muut jäsenet

Hannu Kerkkänen

Timo Manninen

Natalia Zaharenko

Historia

Länsi-Pohjan miekkailijat ry

Historia

Länsi-Pohjan miekkailijat ry on Kemi-Tornion alueella toimiva, vuonna 2012 perustettu miekkailuseura. Seura on Suomen miekkailu- ja viisiotteluliiton jäsenseura.

Lue lisää seuran historiasta täältä: https://www.fencing-pentathlon.fi/liitto/tiedotteet/lansi-pohjan-miekkailijat-tayttaa-10-vuotta/

Logo

Seuran logon on suunnittellut Jarkko Hasu. Kuvassa on Pohjantähden ympärillä seuran nimestä ensimmäiset alkukirjaimet ja kolme aselajia (vas. alkaen floretti, kalpa ja säilä). 

”Lähtökohtana oli löytää ratkaisu, joka toimisi niin julkaisuissa, kuin hihamerkkinäkin. Ennen suunnittelua kartoitin suomalaisten ja kansainvälisten miekkailuseurojen logoja. Monet näistä toimivat hyvin julkaisuissa, mutta informatiivisyys katoaa helposti esim. brodeeratuissa hihamerkissä. 
Koska seuran nimi on aika pitkä esim. hihamerkin kokoon suhteutettuna, ajattelin käyttää vain seuranimen alkukirjaimia. 
 
Yksinkertaisuus mielessä kävin läpi Länsi-pohjaan ja laajemmin Perämeren kaareen liittyvää symboliikkaa. Tämän seurauksena mukaan tarttui kuusikanta, joka koristaa vanhaa Vesterbottenin läänin vaakunaa. Vanha Vesterbotten ei yltänyt Keminmaahan ja Kemiin saakka, jotka kuuluivat Oulun lääniin eli vanhaan Österbottenin lääniin. Mutta tämä hyväksyttänee.
Kuusikanta on vaakunassa tähden ja tässätapauksessa Pohjantähden symboli. Pohjantähti on vanhastaan mittaustähti ja suunnan antaja. Logossa se antakoon suunnan niin urheilussa, kuin miekkailun jaloissa arvoissakin. 
 
Sommittelussa halusin linkittää logoa Suomen miekkailuliiton tunnuksen suuntaan, kansainvälistä näkyvyyttäkin ajattellen. (esim. väritys ja kirjasintyyli)
Värejä logossa on kolme: tähden hopea, aselajisymbolien valkoinen ja pohjan sininen. Sininen on kansallisuusväri, joka erottuu hyvin miekkailutakin valkeasta ja antaa hyvän kontrastin muille väreille.
Neliö muoto on seuralogoissa harvinainen ja erottuu näin joukosta,” – kertoo Jarkko Hasu

Maksut

Länsi-Pohjan miekkailijat ry

Maksut

Maksuun liittyvissä asioissa voi kysymykset lähettää Varpulle: varpu.wiens (at) gmail.com tai soittaa 041-5457760

Tili

FI52 5131 0020152188

Ytunnus: 3072046-3

Seuran jäsenmaksu

Jäsenmaksu 50€/vuosi

Valmennusmaksu

Määräytyy kulloisenkin harrastajamäärän ja valmennuskäyntien mukaisesti. Tämä ilmoitetaan kauden alussa

Alkeiskurssimaksu

Alkeiskurssimaksu 50 €

Kannatusmaksu

Ole seuran tukena ja mahdollista toimintamme vahvemmin – maksamalla kannatusmaksun olet mukana luomassa entistä parempaa ympäristöä miekkailulle. Jokainen panostuksesi auttaa meitä tarjoamaan laadukkaita harjoituksia ja tukemaan lahjakkaita miekkailijoitamme. Kiitos, että olet mukana rakentamassa menestystä yhdessä!

 

Vakuutukset

logo_sm5l-pieni_ok

Vakuutukset

Liiton lisenssit vaatii vakuutukset; joko liiton tarjoaman tai liikkujan oman vakuutuksen. Kilpailulisenssi vaatii kilpailutoiminnan saallivan vakuutuksen.

Vähintään harrastelisenssi on pakollinen kaikille miekkailun ja nykyaikaisen 5-ottelun harrastajille kauden alusta.

Lisenssikausi 2022-2023 alkaa 1.9.2022 ja päättyy 31.8.2023

Lisenssi- ja vakuutushinnat ovat samat kuin edellisellä kaudella.

Lisenssi ostetaan ja maksetaan samalla kertaa Suomisportista

Harraste- ja kilpailulisenssit: Linkki

Kilpailu- ja harrastelisenssin tilausohje löytyy täältä.

Kysy rohkeasti neuvoa Varpulta tai muilta seuran miekkailijoilta!:)